|   | 

Liittyminen Tieteentekijöiden jäseneksi

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Mikäli omistat yksin tai yhdessä perheesi kanssa osankin yrityksestä, jossa työskentelet, saatat olla työttömyysturvan näkökulmasta yrittäjä etkä voi liittyä palkansaajatyöttömyyskassan jäseneksi
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Alustava hakemus

Työskentelen apurahalla. Haen työttömyyskassan jäsenyyttä alustavasti. Ilmoitan Tieteentekijöiden jäsenpalveluun seuraavasta työsuhteestani, jotta työttömyyskassajäsenyyteni voidaan aktivoida.


Työsuhteen ulkopuolella?

Jos liityt liiton jäseneksi apurahakauden aikana, työttömyyskassajäsenyytesi ei voi alkaa ennen kuin olet työsuhteessa. Jäsenyys työttömyyskassassa alkaa, kun työllistyt seuraavan kerran kassan jäsenehtojen mukaisesti. Huomaathan, että työskentely voi olla myös osa- tai lyhytaikaista.

Jos olet työsuhteen ulkopuolella ja sinulla on jo jäsenyys toisessa työttömyyskassassa, kannattaa nyt valita ’En halua liittyä Opettajien työttömyyskassan jäseneksi’ ja vaihtaa kassajäsenyys vasta myöhemmin työsuhteen aikana.
*
Jos olet siirtymässä toisesta liitosta Tieteentekijöihin, suosittelemme jäsenyyden hakemista esimerkiksi seuraavan kuukauden ensimmäisestä päivästä lähtien, jolloin aiemman liittojäsenyyden voi päättää kuluvan kuukauden viimeiseen päivään. Tämä on usein jäsenmaksujen maksamisen kannalta yksinkertaisinta.

Jos sinulla ei ole aiempaa liitto- ja työttömyyskassajäsenyyttä ja haluat alkaa mahdollisimman pian kerryttää ansiosidonnaiseen päivärahaan oikeuttavaa työssäoloehtoa, jäsenyyttä kannattaa hakea kuluvasta päivästä lähtien.
*
*
Lähetämme sinulle ohjeet jäsenmaksun maksamisesta, kun jäsenyytesi on hyväksytty. Voit tulostaa esitäytetyn valtakirjalomakkeen jäsenlomakkeen lähettämisen jälkeen avautuvalta sivulta tai jäsenen asiointipalvelusta.